Zomertraining

3 – 10 augustus 2024. Ervaar het ritme van een Dojo-training, en kom thuis bij jezelf. Het thema: vernieuwing in het jaar van de Draak.

Zomertraining

Waar: Dojo, Laren (Gelderland)
Staf: Maartje van Hooft, Jose Starmans e.a.
Jose Starmans zal als gastdocent twee lesdagen verzorgen, en daarin ook werken met technieken vanuit de Healing Tao.
Data: zaterdag 3 augustus 16.00 uur – zaterdag 10 augustus 11.00 uur.
Kosten: € 785,- (vroegboekkorting tot 22 juni 2024, de prijs is dan € 710,-).
Gedeeltelijke deelname is mogelijk, waarbij je wel vanaf het begin van de training deelneemt. € 370,- voor drie dagen (= minimum). Daarna € 125,- per dag.
Deelname is ook mogelijk voor Engels-sprekenden.

In deze retraite-week kan je het ritme van een Dojo-training ervaren.
In het doorlopende ritme van activiteiten en rust, worden zowel lichaam ls geest aangesproken en ontstaat een diepere verbinding in jezelf.

Het thema voor de zomerweek is: vernieuwing in het jaar van de Draak.
Het astrologische dierteken Draak staat voor vernieuwing en vitaliteit.
In het programma werken we gerichter op het vrijmaken van organen en orgaan-energie, en het verbinden met de diepe Hara- en stilte-as.
Fysiek ontstaat er daardoor een verschuiving, van spanning naar centrering, en vaak is voelbaar hoe je (fysieke) ruis en spanning loslaat, terwijl je lichaam ‘leger’ en vrijer wordt.
Mentaal kan je het gevoel ervaren van thuiskomen in jezelf, waardoor het kan voelen dat je minder reactief bent voor allerlei prikkels, maar meer ‘van binnen naar buiten’ kan leven en je eigen energie kan volgen. Door ruis in je systeem los te laten, maak je contact met een diepere bron, van waaruit je vitaliteit en vernieuwing kan ervaren.

Gedurende de hele training bieden we een gevarieerd en gebalanceerd programma. Met oefeningen voor het reinigen van organen, Hara-versterking, studie van relatie-gebieden in het lichaam, wandelen in de natuur, etc.
Deze training kan je een zomer-retraite noemen. Geen passieve retraite, maar een actieve retraite, waarbij er tijd en ruimte is om je te verbinden met de diepere levenskracht.

De training wordt voornamelijk begeleid in het Nederlands, maar de staf kan de lessen deels in het Engels geven, en vertalen.