Wie zijn wij?

Wie vormen het team van de Dojo? En waar vind je Okido-Yoga-docenten?

Docenten

Staf en docenten Dojo Laren en leraren-opleiding

Dit zijn de docenten en stafleden die de trainingen in de Dojo verzorgen. Naast deze vaste staf, zijn nog meerdere Okido-leraren en leraren-in-opleiding betrokken bij de trainingen.

Mizue Tamaki

Mizue Tamaki geeft al meer dan 35 jaar Okido yogales in Europa. Zij werkt het liefst met kleine groepen, zodat ze persoonlijke aandacht kan geven. Zij reisde als vertaalster met meester Oki en is momenteel bezig met het vertalen van boeken.
Ze vertaalde B.K.S. Iyengars Light on Yoga en Light on Pranayama in het Japans.
Ze is coördinator voor de Leraren Opleiding Okido Yoga.
Haar studie bij Noëlle Perez – grondlegster van het ‘Institute d’Aplomb’ in 1979 – heeft haar geholpen om een specifiek aspect van Masahiro Oki’s lessen te begrijpen: het aspect van ‘het natuurlijke lichaam’, om zo het effect van asana’s en verschillende oefeningen te verhogen.

Maartje van Hooft

Maartje van Hooft studeerde naast haar studie Okido yoga: oefentherapie, shiatsu, esoterisch Boeddhisme, en cranio-sacrale therapie. Ze studeerde met Mizue Tamaki, Noëlle Perez, Akira Tatsumura, Shodo Habukawa en Mutsumi Watanabe. Sinds 2007 geeft ze een Yoga Lerarenopleiding, onder de naam Amitabha (200 – 400 – 500 lesuren).

 

Vera Carbaat

Vera Carbaat beoefent sinds 20 jaar diverse stijlen yoga. Ze begon haar Okido studie bij Mizue Tamaki in Laren (Gld) als verdieping op haar verschillende Shiatsu studies (Aze, Namikoshi en Meiso Shiatsu). Tijdens haar opleiding werd ze zo enthousiast dat ze sinds 2013 wekelijkse Okido Yoga lessen geeft, naast haar praktijk voor Medisch Shiatsu.
Vera verweeft haar kennis van westerse en oosterse geneeskunde in haar lessen en voegt daar graag wat shiatsu-drukpunten aan toe.

Tomoko Mori

Tomoko Mori studeerde onder Masahiro Oki in de Mishima Dojo van 1980-1984. Zij werd door meester Oki in 1984 naar Engeland gestuurd en geeft sinds die tijd Oki-do yoga les voor de Okido Natural Health Education Trust. Zij is tevens gediplomeerd lerares van de British Wheel of Yoga, de grootste yogavereniging van Engeland.
Zij heeft 4 kinderen grootgebracht.
Zij is gast-docente van de Leraren-opleiding.

John Hulshof

John Hulshof studeert sinds de jaren 80 Okido-Yoga. Begin jaren 90 startte hij een Dojo in zijn eigen huis in Almelo. Daarna verhuisde hij naar Italië, waar hij studeerde met Yuji Yahiro, in de Dojo van Pesaro. Daar heeft John zich ook verdiept in Meiso-Shiatsu.
Hij is getrouwd en heeft kinderen en kleinkinderen, die allen opgegroeid zijn in Italië. Hij woont nog steeds in Pesaro, waar hij yoga- en shiatsu-lessen geeft, en nauw betrokken is bij de Dojo.
Hij is gast-docent van de Leraren-opleiding.

Peter Huijzer

Peter Huijzer studeerde filosofie in Amsterdam, Parijs en Freiburg en volgde daarnaast de opleiding tot Okido-yogaleraar. Sindsdien ontwikkelde hij zich tot een veelzijdige yoga- en filosofiedocent. Hij geeft filosofieles aan verschillende Volksuniversiteiten en werkt daarnaast als literair vertaler. In zijn lessen zoekt hij steeds weer naar de verbinding tussen westerse en niet-westerse tradities.
Hij is gast-docent van de Leraren-opleiding.

Sietsia Wildeman

Naast haar kunstvakopleiding heeft Sietsia veel kookervaring. Als natuurvoedingskok gaf ze kookles, organiseerde vegetarische diners (Table d’hôte) en kookte voor retreats. Haar koken in de Dojo wordt zeer gewaardeerd door de deelnemers: het is kleurrijk, puur en lekker – zelfs niet-vegetariërs genieten van haar eten. Momenteel geeft ze als vakdocent, teken- en schilderles bij de Meerpaal in Dronten.
Daarnaast is Sietsia volledig afgestudeerd Okido Yoga docent. Na 15 jaar lesgeven nam ze afgelopen jaar een pauze, maar ze gaat weer beginnen met lessen waarin ze Okido Yoga verweeft met natuurlijk bewegen buiten in de natuur. Zij is staflid/chef bij de reinigingsretraite.

Conchita Scheffer

Toen ik in 1982 Okido yoga leerde kennen, was ik gelijk verkocht. Het was echt holistisch, praktisch en de uitnodiging om eens een stukje verder te gaan dan je grens en dan te kijken, hoe dat dan voor je was, vond ik geweldig. Ook de leringen van Oki sensei waren heel diepgaand en universeel. De correctieve oefeningen gaven zoveel heling dat ik bij de Okido yoga ben gebleven en later ook de lerarenopleiding heb gedaan.

Ik geef met enorm veel plezier les aan een groep in Rotterdam. Ook geef ik yoga workshops bij verschillende verenigingsweekenden. Mijn uitgangspunt is altijd te doen wat studenten op dit lesmoment nodig hebben, d.w.z. als studenten komen met speciale fysieke klachten, dan zal mijn voorbereide les ter plekke veranderen.
Conchita is staflid bij weekends en retraites.

Eleni Koutsou

Eleni heeft de eerste jaargang van de Okido-opleiding gevolgd, die gestart is in 1986. Daarnaast heeft zij jarenlang een Grieks restaurant gehad, in Amsterdam.
Ook was ze veelvuldig assistent bij de workshops Sumi-e (Japans meditatief penseelschilderen) van Akira Tatsumura.
Zij is staflid bij weekends en retraites.