Opleiding

Versterk je lichaam en je energie, verzacht je hart, en bevrijd je geest.

Opleiding tot Okido-Yoga docent

In onze residentiële Yoga-opleiding in de Dojo in Laren (Gelderland) leer je jezelf kennen, en leer je te luisteren naar en te vertrouwen op de Levenskracht.
Je kan starten met de twee-jarige basis-opleiding, die bestaat uit 12 lesweekends in 2 jaar, de bijbehorende theorie en filosofie, en een training.
Als je nu instroomt, kan je in maart 2023 een eerste weekend doen, en dan besluiten de rest van dit halfjaar te volgen (mei en juni-weekends). Je kan dan ieder half jaar her-inschrijven (vier halfjaars-modules).
Dit kan je uitbreiden met een derde jaar om je docent-vaardigheden verder uit te bouwen. Dan volg je specifieke weekends, ben je vrijwilliger bij trainingen en volg je zelf nogmaals een Dojo-training.
Wil je daarna verder verdiepen in het begeleiden van residentiële trainingen, of wil je nauwer verbonden blijven met de Dojo, dan kan je meedoen in ons mentor-programma.
Je kan instromen in oktober of februari/maart. Als je in het jaar voor de start van de leraren-opleiding al een training (van 4 dagen of een week) gedaan hebt, telt deze mee voor de leraren-opleiding.

Okido Yoga

Je leert meer dan ‘alleen’ hatha-yoga; je leert de basis-principes van waaruit je gecentreerd kan blijven en in balans. We werken vanuit versterking van de Hara-kracht, en bieden daarbij zowel zachte als stevige lesvormen aan. Okido Yoga sluit goed aan bij Do-In-vormen.
Okido Yoga kent, naast de yoga-asana’s, een aantal specifieke oefenvormen:

  • yoga-asana’s met relatie-punten,
  • reinigingsoefeningen,
  • wervelkolomoefeningen,
  • dynamische ademoefeningen,
  • correctieve oefeningen,
  • en versterkingsyoga (Kyoka-Ho).

Naast de fysieke training en adem-oefeningen is de filosofie een belangrijk onderdeel van Okido Yoga. Het doel van yoga is jezelf te trainen zodat je kan luisteren naar je diepere levenskracht, maar ook kan samenwerken met de diepere levenskracht van anderen.
In de weekends en trainingen is natuurlijke, zuivere voeding een integraal onderdeel. Hierdoor komt er meer ruimte voor heling en balansherstel.