Wintertraining

27 – 31 december 2023. Dojo-training. Wat laat ik los in het oude jaar, wat neem ik mee in het nieuwe jaar?

Wintertraining

Waar: Dojo, Laren (Gelderland)
Wanneer: woensdag 27 december, 15.00 uur – zondag 31 december 2023, 10.00 uur
Staf: Maartje van Hooft, Conchita Scheffer, e.a.
Kosten: € 460,- (vroegboekkorting tot 15 november, de prijs is dan € 414,-).
Deelname is ook mogelijk voor Engels-sprekenden.

Aan het eind van het jaar is het goed te reflecteren op het afgelopen jaar. Daarom verstillen we, zodat je kan reflecteren, loslaten en een intentie kan neerzetten voor het nieuwe jaar.
Om te kunnen verstillen is het niet alleen nodig onze geest te kalmeren, maar ook ons lichaam te reinigen. Omdat onze fysieke toestand onze geest beïnvloedt, richten we ons de eerste dagen meer op de fysieke oefeningen en zuivere voeding.
De laatste dagen zullen we meer aandachtsvol zitten, en kijken we terug op het afgelopen jaar. Door in deze training de tijd te nemen, kan een nieuwe intentie zich vormen die werkelijk innerlijk gedragen wordt. Deze intentie kan jou dan weer dragen het nieuwe jaar in.
Gedurende de hele training bieden we een gevarieerd en gebalanceerd programma. Met oefeningen voor het reinigen van organen, Hara-versterking, studie van relatie-gebieden in het lichaam, wandelen in de natuur, etc.

Deze training kan je een winter-retraite noemen. Geen passieve retraite, maar een actieve retraite, waarbij er tijd en ruimte is om je te verbinden met de diepere levenskracht.
Zeker in deze periode van het jaar, met korte dagen en een terugtrekken van de energie naar binnen, is dit een prachtig moment om deze diepere verbinding op te zoeken.

De training wordt voornamelijk begeleid in het Nederlands, maar de staf kan de lessen deels in het Engels geven, en vertalen.