Mei-trainingen en videoles

In mei was er een vierdaagse reinigingstraining, en heeft Fernando Montoto een weekend gegeven waarin ‘relatie-punten’ centraal stonden.
De vierdaagse reinigingsretraite was, zoals altijd, heel bijzonder. Het zoutloos eten, en het steeds blijven voelen wat je werkelijk nodig hebt bij het ‘ochtendbuffet’ hielpen om spanning en afvalstoffen los te laten. De maaltijden die door Anneke samengesteld waren, waren zeer smaakvol en liefdevol klaargemaakt, samen met de andere koks.
In het yoga-programma hebben we de nadruk gelegd op ontspanning en zuivering van de organen, en ook daar waren de effecten goed voelbaar. Zowel de reinigingsoefeningen, orgaan-klanken als meridiaan-oefeningen hadden hun doorwerking. Diepe ontspanning, herstel van innerlijk contact, gevoel van rust, dat zijn enkele van de ervaringen.
Het zoutloze halfvasten brengt altijd weer andere en onverwachte ervaringen. En is zeker de moeite waard om een keer of weer te ervaren!

Fernando Montoto

Van 17 -19 mei was het weekend met Fernando Montoto uit Braziliƫ. Fernando was in 1986 bij de opening van de Dojo, en was nu voor het eerst in 38 jaar weer terug in Laren. Fernando geeft al decennia-lang Okido-Yoga-trainingen, en werkt veel met relatie-punten en correctie-oefeningen, en geeft ook veel individuele behandelingen.
Het weekend was een groot succes: een aandachtige groep cursisten, een goede sfeer, de dynamiek en bruisende energie van de ‘old school’ Okido Yoga. Door de ervaring van Fernando kon hij heel goed de sterke effectiviteit van de relatie-punten overbrengen. Heel goed direct toe te passen, zowel in behandelingen als ook in yoga-lessen!
De deelnemers waren blij, en Fernando ook, dus hopelijk komt hij volgend jaar weer terug!

Videoles

In de korte video-les staan de relatiepunten waar Fernando mee gewerkt heeft centraal. De massages van de relatie-punten kan je in tweetallen doen, maar kan je ook op jezelf toepassen.