Afscheid Mizue

30 juni 2024, afscheid van Mizue-san van de Dojo

Afscheid van Mizue-san van de Dojo

Waar: Dojo, Laren
Wanneer: zondag 30 juni, vanaf 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur.
Programma: inspiratie-sessie met o.a. Tomoko Mori en John Hulshof vanaf 15.00 uur.
Diner voor wie wil: vanaf 18.00 uur.

Het zal de meesten van jullie niet zijn ontgaan: de Dojo is in verandering. Meester Oki gaf aan: de natuur is continu in verandering om steeds een nieuw evenwicht te herwinnen. Dat is levenskracht. Gelukkig zien we dat bij de Dojo.
En dat kan ook niet anders, gezien de lange bestaansgeschiedenis van Okido Yoga. In 1969 was Okido Yoga een leefgemeenschap in Japan. “…voor het zoeken naar de waarheid langs de weg van studie en praktijk door middel van persoonlijke ervaringen”. De Nederlandse stichting is in 1979 opgericht onder de titel: Stichting Okido yoga, cultural foundation Holland. Met fysieke Dojo’s in Laren sinds 1986 en in Amsterdam sinds 2002.
Denken we aan de Dojo, dan denken we aan Mizue. Mizue is verbonden met de Dojo, al sinds de oprichting van de Nederlandse stichting in 1979 en de start in Laren daarna. Denk je eens in hoe lang dat is: 45 jaar! Een periode van 45 jaar van niet aflatende toegewijde dienstbaarheid. De Dojo en Mizue zijn met elkaar geworden waar we nu staan. De Dojo en Mizue zijn beide in verandering, naar een nieuw evenwicht en een nieuwe stabiliteit. De actieve rol van Mizue wordt overgedragen op de nieuwe generatie en de Dojo continueert en verandert.
Dit is een belangrijke mijlpaal: op zondag 30 juni vieren we het afscheid van Mizue als spil en boegbeeld van Okido Yoga, en de start van de nieuwe fase voor de Dojo. Dit wordt een bijzondere dag. Ieder van ons heeft dierbare herinneringen, aan leuke en minder leuke gebeurtenissen, lessen, trainingen, vertalingen en de eigenheid van Mizue in Laren en ook in Amsterdam. We zullen de enorme bijdrage van Mizue in de afgelopen 45 jaar vieren en we gezamenlijk stilstaan bij al het goede wat we willen behouden en meenemen naar de toekomst. Daaraan zal Mizue zelf bijdragen maar ook mensen die de afgelopen jaar meegebouwd hebben aan de Dojo zoals, korter of langer, ook jijzelf.

Mizue heeft gevraagd om input: als je vragen hebt aan haar, dingen die ze kan aanstippen of toelichten op 30 juni, laat het dan weten. Stuur ons een mail: info@okidoyoga.nl

We stellen je aanwezigheid deze dag zeer op prijs. Gebruik het inschrijfformulier om ons te laten weten dat je erbij bent. Het formulier vind je hiernaast.