Weekend Maartje

21 – 22 oktober 2023. Hara-versterking.

Hara-versterking

Waar: Dojo, Laren (Gelderland)
Wanneer: zaterdag 21 oktober, 9.30 uur – zondag 22 oktober 2023, 16.00 uur
Docent: Maartje van Hooft
Kosten: € 265,- (vroegboekkorting t/m 8 september 2023, kosten zijn dan € 238,50)
Inbegrepen in dit seminar is een extra zoom-les op vrijdag 17 november, van 20-22 uur (CET).

Dit weekend wordt voornamelijk in het Nederlands gegeven.
Hara-versterking helpt ons om kracht en balans in onszelf te vinden, ook als het om ons heen chaotisch of instabiel is. Maar Hara-versterking is niet alleen het doen van stevige oefeningen, het gaat ook over het verzamelen van je energie, en de bundeling van je energie.

De Hara is het krachtcentrum in de onderbuik. Maar wanneer je het hebt over de Hara, gaat het niet alleen om fysieke kracht, maar gaat het ook over het opladen van diepere energie, verstilling, concentratie en centrering. In dit weekend ervaar je al deze aspecten.
Specifieke Okido-yoga oefeningen als wervelkolom-oefeningen en reinigingsoefeningen, en de versterkingsoefeningen, dragen bij aan het centreren en opladen van energie.
We gebruiken in dit weekend de 5-elemententheorie als hulpmiddel en model om verschillende aspecten van Hara-versterking uit te kunnen lichten. Kalmering, verinnerlijking, verdieping van de adem, centrering van energie in de Hara, en krachtige beweging en versterking.

Op vrijdag 17 november van 20 -22 uur is er een herhalingssessie via zoom, waarin je vragen kan stellen over je eigen ervaringen met de lesstof, en vragen over de lesstof in het algemeen. Ook gaan we deels praktijk herhalen.