Reinigingsretraite

8 – 12 mei 2024. Dojo-training. Diepe reiniging op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak.

Reinigingsretraite

Waar: Dojo, Laren (Gelderland)
Wanneer: woensdag 8 mei, 18.00 uur – zondag 12 mei 2024, 12.00 uur
Staf: Sietsia Wildeman, Maartje van Hooft en anderen.
Kosten: € 465,- (vroegboekkorting tot 27 maart, de prijs is dan € 418,50).
Deelname is ook mogelijk voor Engels-sprekenden.
Er zijn nog 2 plekken vrij.

Onze jaarlijkse reinigingsretraite is altijd een bijzondere gelegenheid om te ontdekken wat onze lichaamswijsheid werkelijk wilt. En om te voelen hoe diep deze fysieke heling en reiniging doorwerkt in onze hart en geest.

In deze retraite werken we met de principes van halfvasten, zoals we deze ervaren hebben met Kunikiyo-sensei. We eten aangepast, en de eerste dagen zoutloos, zodat ons lichaam afvalstoffen kan afvoeren. Tegelijk oefen je om dat te eten wat je lichaam aangeeft nodig te hebben. Om te kunnen experimenteren en de effecten van voeding te voelen, hebben we in de ochtend ons ‘drankjes-buffet’: verschillende soepen en sappen, hartig en zoet, die je lichaam ondersteunen in de reiniging.
De andere maaltijden zijn smaakvol, met zuivere smaken, en licht verteerbaar.
Deze reiniging is ingebed in een gevarieerd Dojo-programma, met oefeningen voor de organen, Hara-versterking, studie van relatie-gebieden in het lichaam, meditatie, wandelen in de natuur, etc.
Het programma als geheel helpt je om te herstellen en te herbronnen, en met een gezonde dosis eigen wijsheid weer naar huis te gaan.

De training wordt voornamelijk begeleid in het Nederlands, maar de staf kan de lessen deels in het Engels geven, en vertalen.