Opleiding

Sinds 1986 organiseert de Okido Yoga Dojo een holistische leraren-opleiding.
In 3 of 4 jaar tijd leidt deze residentiële opleiding, gebed in een structuur van dojotraining en
zelf-ervarend leren, je op tot een yogaleraar die evenwichtig in het leven staat en optimaal en harmonieus functioneert. 

Masahiro Oki: ‘Wees niet afhankelijk van anderen. Tracht de waarheid te vinden door eigen inspanning en ervaring. Op die manier word je meester over je leven.’

Deelnemer: ‘De open visie van Oki-do yoga‚ de praktische bruikbaarheid in het dagelijks leven, maakt deze yoga uniek.’

CORONA-periode en de gevolgen voor de opleiding

De Okido-Yoga Lerarenopleiding bestaat met name uit residentiële weekends en retraites. Door Corona en de daarbij horende maatregelen hebben we de afgelopen twee jaar weinig weekends kunnen geven.
Daarom is begonnen met het online aanbieden van het lerarenopleiding programma – met name voor de huidige cursisten.
Nu we weer op lokatie les kunnen geven, zijn we ons aan het beraden hoe in de toekomst verder te gaan. Vast staat dat de opleiding doorgang gaat vinden, maar de manier waarop is nog onzeker. Waarschijnlijk een combinatie van een online aanbod en residentiële weekenden in Laren. Dit zie je ook terug in het programma van 2022 – 2023.
Heb je belangstelling voor de opleiding dan kun je nu al meedoen met de weekends die aangeboden worden. Gevolgde seminars – online en op lokatie – tellen mee voor het toekomstige curriculum van de nieuwe opleiding.
Mocht je vragen hebben, neem contact op: info@okidoyoga.nl.