Opleiding tot yogadocent

Okido Yoga Leraren Opleiding (3 jaar)

Sinds 1986 organiseert de Okido Yoga Dojo een holistische leraren-opleiding. In 3 jaar tijd leidt deze residentiële opleiding, gebed in een structuur van dojotraining en zelf-ervarend leren, je op tot een yogaleraar die evenwichtig in het leven staat en optimaal en harmonieus functioneert. 

De 3 jaren bestaan uit 14 weekends (vrijdag 20.30 tot zondag 16.00 in de Dojo in Laren) 1 4-daagse en 1 7-daagse, waarin hoofdthema’s als asana’s, ademhaling en anatomie afgewisseld worden met overige okido yoga-elementen, bv reinigings- en correctieoefeningen, compressen, stemoefeningen. Hiernaast begin je aan het eind van het tweede jaar met stage: in totaal 3 weekends en 1 7-daagse.
Na deze 3 jaar krijg je een docentendiploma, waarmee je wordt geacht wekelijkse lessen en dagseminars te kunnen geven.

Eventueel kun je je studie hierna verdiepen middels 2 weekends als deelnemer, 6 stageweekends en een stage van 1 7-daagse. Zo’n extra jaar ontwikkelt je servicemind nog meer, zodat je een weekend kunt leiden.

Er is 1 instapmomenten in het seizoen: oktober.

Deelnemer: ‘De open visie van Oki-do yoga‚ de praktische bruikbaarheid in het dagelijks leven, maakt deze yoga uniek.’

Masahiro Oki: ‘Wees niet afhankelijk van anderen. Tracht de waarheid te vinden door eigen inspanning en ervaring. Op die manier word je meester over je leven.’