Docenten (Dojo)

Mizue Tamaki geeft al meer dan 35 jaar Okido yogales in Europa. Zij werkt het liefst met kleine groepen, zodat ze persoonlijke aandacht kan geven. Zij reisde als vertaalster met meester Oki en is momenteel bezig met het vertalen van boeken.
Ze vertaalde B.K.S. Iyengars Light on Yoga en Light on Pranayamain het Japans. 
Ze is verantwoordelijk voor de residentiële dojo in Laren en voor de Leraren Opleiding.
Haar studie bij Noëlle Perez – grondlegster van het ‘Institute d’Aplomb’ in 1979 – heeft haar geholpen om een specifiek aspect van Masahiro Oki’s lessen te begrijpen: het aspect van ‘het natuurlijke lichaam’, om zo het effect van asana’s en verschillende oefeningen te verhogen. Hóe de natuurlijke curve van het bekken terug te krijgen, wijkt af van de gangbare opvattingen van de meeste yogascholen. 

Tomoko Mori studeerde onder Masahiro Oki in de Mishima Dojo van 1980-1984. Zij werd door meester Oki in 1984 naar Engeland gestuurd en geeft sinds die tijd Oki-do yoga les voor de Okido Natural Health Education Trust.
Zij is tevens gediplomeerd lerares van de British Wheel of Yoga, de grootste yogavereniging van Engeland.
Zij heeft 4 kinderen grootgebracht.

Kijk voor de activiteiten in Engeland op www.okidoyoga.org.uk

Maartje van Hooft studeerde naast haar studie Okido yoga: fysiotherapie, shiatsu, esoterisch Boeddhisme, en cranio-sacrale therapie. Ze studeerde met Mizue Tamaki, Noëlle Perez, Akira Tatsumura, Shodo Habukawa en Mutsumi Watanabe.
Sinds 2007 geeft ze een Yoga Lerarenopleiding, onder de naam Amitabha (500 lesuren). Deze training is erkend onder de richtlijnen van de Europese Yoga Unie. Kijk voor meer informatie op www.amitabha.nl.

Sietsia heeft veel kookervaring; ze geeft kooklessen, organiseert vegetarische diners (Table d’hôte), en ze is biologisch en diervriendelijk cateraar . Haar koken in de Dojo wordt zeer gewaardeerd door de deelnemers: het is kleurrijk, puur en lekker – zelfs niet-vegetariërs genieten van haar eten.

‘Door op vele verschillende manieren te eten en elke dag in mijn keuken dingen uit te proberen, ervaar ik dat een andere manier van eten bereiden een ander effect heeft op lichaam en geest. Je hebt geen moeilijke recepten en veel ingrediënten nodig om lekker eten te kunnen maken. Maar wel: om lekker eten te maken, moet je er liefdevolle aandacht aan geven.’ 
www.anwildeman.nl